آشنایی با آب در شروع آموزش شنا به مبتدیان ، باید ابتدا مقدمات آشنا کردن فراگیران با آب را فراهم سازید . بدین صورت که با انجام انواع فعالیت ها و تمرینات ساده ، آنها را با استخر و آب و شرایط فعالیت در آن آشنا کنید . برخی از فراگیران به دلیل اینکه قبلا هیچ گونه سابقه فعالیت و تمرین در آبهای نیمه عمیق و کم عمق را نداشته اند ، بسیار از آب و انجام حرکات بدنی در آن می هراسند . برای رفع این مشکل باید اندکی با احتیاط و حساب شده عمل نمود . در ادامه ... ادامه مطلب ... آشنایی با آب
در شروع آموزش شنا به مبتدیان ، باید ابتدا مقدمات آشنا کردن فراگیران با آب را فراهم سازید . بدین صورت که با انجام انواع فعالیت ها و تمرینات ساده ، آنها را با استخر و آب و شرایط فعالیت در آن آشنا کنید . برخی از فراگیران به دلیل اینکه قبلا هیچ گونه سابقه فعالیت و تمرین در آبهای نیمه عمیق و کم عمق را نداشته اند ، بسیار از آب و انجام حرکات بدنی در آن می هراسند . برای رفع این مشکل باید اندکی با احتیاط و حساب شده عمل نمود . در ادامه این بخش ، تمرینات ساده ای جهت آشنا کردن مبتدیان با آب ارائه می شود :
1-به عنوان اولین گام ، فراگیران را با قسمت های مختلف استخر از قبیل دوش ها ، رختکن ها ، سرویس های بهداشتی ، قسمت کم عمق وعمیق استخر آشنا کنید .
2- نحوه ی صحیح ورود به استخر را با استفاده از پلکان حاشیه استخر آموزش دهید .
3- آشنایی با آب را با نشاندن افراد در کنار دیواره ی استخر و قرار دادن پاها در آب و پاشیدن آب به بالا و پایین آغاز کنید .
4- راه رفتن در استخر به نحوی که مبتدیان کمر نفر جلویی را گرفته اند و قسمت کم عمق استخر را طی می کنند ، می تواند در این مرحله تمرین مناسبی درآشنا کردن فراگیران با آب باشد .
5- نشستن و برخاستن در قسمت کم عمق آب به نحوی که تمام بدن حتی سر وصورت نیز داخل آب شود تمرین مناسب دیگری برای آشنایی با آب است . در این تمرین ، دستها آزاد است و فراگیران فقط روی پاها می نشینند تا سرشان داخل آب شود .
شکل ص 32
6- به منظور عادت دادن فراگیران به باز نگهداشتن چشمانشان در زیر آب ، از روش بازی جمع آوری سنگریزه ها در آب می توان استفاده کرد .
شکل ص 33
7- فراگیران دو به دو در کنار هم قرار بگیرند و یکی از آنها دست خود را زیر آب برده و با انگشتان شماره هایی را نشان دهد و نفر مقابل باید سر و صورت خود را در آب قرارداده و آن شماره ها را ببیند و اعلام کند .
شکل ص 33
8- در قسمت کم عمق ، دیواره یا میله را بگیرید و با خم کردن بدن به جلو ، سر و سینه خود را درآب قراردهید . در این حالت اقدام به خالی کردن هوای داخل ریه ها در آب بکنید و پس از اتمام کار برای نفس گیری مجدد بایستید .
شکل ص 34
9- پس از چند بار تمرین نفس گیری و خالی کردن هوا در زیر آب ، تعدادی حلقه ی پلاستیکی را در آب بیندازید و سپس با یک نفس عمیق به زیر آب بروید و سعی کنید همه ی حلقه ها را با یک نفس از زیر آب جمع کنید و بلند شوید .
شکل ص 34
10- در قسمت کم عمق استخر ، از حالت ایستاده و پس از یک نفس عمیق ، زانوهایتان را خم کنید و بنشینید تا تمام بدنتان در آب فرو برود . روی پنجه های پا بنشینید و دستهایتان را در طرفین بدن باز نگه دارید ، در حالی که به آرامی از دهان خود هوا را خارج می کنید ، با دستهای خود از طرفین به طرف پایین فشار دهید تا بالا بیایید . این تمرین را چند بار تکرار کنید .
شکل ص 35
11- دو به دو با فاصله یک تا دو متر روبروی هم بایستید و با کف دستهایتان سعی کنید آب را به صورت نفر مقابل بپاشید و دراین حالت هر دو نفر مقاومت کنید و عقب نشینی نکنید . این تمرین آمادگی شما را برای تحمل آب بر روی سر و صورتتان بیشتر خواهد کرد .
شکل ص 36
12- در ادامه ی بازی های آشنایی با آب می توانید ده ها بازی سرگرم کننده و تفریحی دیگر را زیر نظر مربی خود انجام دهید تا کاملا با آب و شرایط آن آشنا شوید ومهارت کافی را برای ایستادن ، راه رفتن ، دویدن ، پریدن ، زیرآب رفتن ، نفس گیری اولیه و دیگر فعالیت های اولیه بدست آورید . بازی هایی مانند رد شدن از زیر پاهای دوستان یا توپ بازی می توانند دقایق لذت بخش و در عین حال آموزنده ای را برای شما در استخر و محیط های آبی به ارمغان آورند .
شکل ص 36 و 37
کلمات کلیدی: آشنایی با آب، دلیل ترس از آب در شنا، از بین بردن ترس از آب در شنا، مراحل آموزش شنا